Вибір планування та розміщення меблів у спальні

Основний елемент спальної кімнати – це ліжко, і грамотне розміщення гарантія позитивного результату. Тому вона не повинна створювати перешкоди під час руху кімнатою. Відстань від ліжка до будь-яких меблів або стіни не повинна становити менше 60 см.

Ліжко на подіумі

Цей незвичайний варіант чудово підійде для спалень, розміщених на кількох квадратних метрах. У подіумі можна облаштувати зону зберігання. Ліжко-подіум може стати родзинкою вашої спальні, додавши додатковий простір і практичність (у подіум вбудовуються висувні ящики, стелажі, ліжка, столи) і всім цим зручно користуватися. Подіум може виконувати кілька функцій: зонувати, збільшувати функціональність площі, а також надавати виразності інтер’єру дизайну спальні.
Розсувні перегородки

Відокремлюють зону спальні від решти простору. Зручні у розміщенні та легкі у монтажі – гарна альтернатива повному перебудові простору. Такий варіант підійде як власникам просторих приміщень, так і невеликих однокімнатних квартир. Розсувні перегородки – це проста конструкція, яка вносить відчутні зміни до загального вигляду кімнати, при цьому чудово поєднує стильний декор з необхідною практичністю.
Повернення диван-ліжка

Мода диктує практичність у всьому. Диван-ліжко може вписатися практично в будь-який інтер’єр. Сучасні її варіанти різноманітні за розкладним механізмом і можна завжди вибрати щось, що підходить саме для вас. Головне при виборі дивитися, щоб диван-ліжко було комфортабельним, легко відкривалося і складалося.
Вбудоване в підлогу ліжко

Це незвичайне рішення зі східними нотками. Всі полиці у такому варіанті розташовані вертикально. А саме ліжко, як би «утоплено» в ніші підіуму для підлоги. Її розташування має відповідати рівню фальш-підлоги, який піднятий над основною підлогою на кілька десятків сантиметрів. А решта площі подіуму може бути використана як простір для зберігання.
Зонування спального місця

Можна одну площу розбити на кілька невеликих, але комфортабельних приміщень, розділивши її перегородками. Перегородки розрізняють за фактурою (полегшені чи монументальні) та за розміром (суцільні чи часткові). Найчастіше використовуються гіпсокартонні, вони виглядають легко і не обтяжують інтер’єр.
Відкрите планування

Хоча це планування більше поширене на Заході, воно все ж таки увійшло в тренд 2017 р. Це спальня необмежена від решти житлового приміщення. Така спальня підійде для людей, які прагнуть простору і свободи в пересуванні по всій квартирі або будинку.