Модні тенденції дизайну кухні

Інтер’єр кухні – це максимально адаптований простір для зручного користування та для втілення новинок у світі дизайну. Приміщення не можна захаращувати меблями, воно має складатися із зручної та багатофункціональної техніки для приготування їжі.

Стіни з різнокольоровими шпалерами та кутовими шафами закріплюють гармонію будь-якого будинку чи квартири, наголошуючи на індивідуальності. При плануванні інтер’єру або під час ремонту ознайомтеся з рекомендаціями спеціалістів, перегляньте фото, проаналізуйте, які варіанти оформлення квартири можна застосувати. Насамперед відштовхуються від розміру та форми приміщення, від товщини стін. Сучасний дизайн квартири повинен бути не тільки естетично привабливим, але й комфортним.
Модними трендами 2019 можна назвати:
об’єднання в єдиний простір місць для приготування їжі та відпочинку (створення студії);
використання ергономічних меблів;
яскраву насичену або ніжну пастельну гаму під час вибору кольорів шпалер;
фотошпалери чи друк фото на елементах меблів;
використання натуральних матеріалів чи імітації бруса замість глянцю;
римські штори, вертикальні жалюзі, прозорі тюлі, яскраві ламбрекени;
патинування меблів (патіна – ефект старіння);
велика кількість освітлювальних приладів – люстр, світильників;
високотехнологічне доповнення до кухонного декору.
Ергономіка простору
Основним призначенням кухні залишається приготування їжі. Але суспільство зараз навіть до тривіальних дій відноситься із застосуванням креативу, новинок, оригінальних ідей, змін у моді, прагнучи обладнати комфортне та ергономічне приміщення. Для того, щоб простір не виглядав нагромадженим, був зручним у використанні та просторим, незалежно від квадратури, потрібно правильно розпланувати зони:
зона продуктів;
зона для посуду, аксесуарів;
зона миття;
робоча область;
місце для термічного оброблення їжі;
сервірувальна зона.
Плануючи елементи зонування, відштовхуйтеся від своїх потреб, сучасних ідей та режиму роботи членів сім’ї, правша ви чи шульга.
Порада. Побутову техніку можна вбудувати в меблі будь-якої стилістики. Посудомийні машини, духові шафи, витяжки та мікрохвильові печі тепер не потрібно купувати окремо. Їх можна інтегрувати у загальну композицію ще на момент розробки.
Обладнання має бути якісним та багатофункціональним. Вікно є джерелом світла, тому не вибирайте занадто химерні варіанти штор. Можна обійтися установкою жалюзі під колір інтер’єру. Важливо, щоб шпалери або фотошпалери не «конфліктували» із загальною стилістикою.
Різноманітність кольорів на ринку меблів дає можливість вибрати необхідне навіть найвибагливішому покупцю. У 2019 році актуальне використання кутових шаф та полиць яскравих та помітних кольорів з різноманітними вставками. Фасади блідих ніжних відтінків поєднуються з контрастними вкрапленнями, виразними стінами. Як і в попередніх роках, збережеться тенденція пастельних рішень у виборі відтінків та гам.
Також цей рік в оформленні інтер’єру запам’ятається широким вибором імітацій, які виражаються у виборі меблів або шпалер. Це імітації:+
дерева;
вапняку;
бетону;
цегли;
мармуру;
гальки.
Також оригінально виглядають стіни, виконані шпоном із ефектом необробленості.
Інтер’єр кухні-вітальні: студійний варіант
Однією з найпоширеніших ідей у ​​світі дизайну та моди можна відзначити інтеграцію кухні у житлову область. Для того щоб усі елементи вдало поєдналися в один простір, необхідно ретельно підбирати кожну деталь. Меблі, покриття для підлоги, стіни, фіранки і навіть люстра повинні гармоніювати між собою. Для цього визначтеся, в якому стилі збираєтеся оформити приміщення (класичний, модерн, хай-тек та інше).
Чим менше місця займає кухонне місце, тим красивіше виглядає приміщення. Такі ідеї актуальні, навіть якщо ви постійно готуєте у квартирі або любите довгі застілля. Немає на увазі жертвування місцем для приготування їжі на користь вітальні. Ви можете повноцінно обладнати приміщення, використовуючи компактний гарнітур, вузькі перегородки замість стін та вбудоване обладнання.
Оформлення квартири-студії ґрунтується на зонуванні. Найвигідніше це можна зробити за допомогою меблів. Вона окреслює межі між різними за призначенням областями та не порушує сприйняття простору. Оптимальним варіантом для такого рішення є стилі вінтаж, лофт, мінімалізм та модерн.
Порада. Відокремити одну зону від іншої можна за допомогою перегородок із гіпсокартону або склоблоків. Часто для цього використовують високу барну стійку або вузьку шафу-вітрину.
Організація кухонної композиції
Незалежно від того, малогабаритна або простора кімната, при плануванні інтер’єру або під час ремонту потрібно відштовхуватися від загальних правил:
Холодильник, плита та робоча поверхня повинні знаходитися у вершинах невеликого умовного трикутника, інакше збільшиться кількість зайвих метрів, які доведеться долати під час приготування.