14 варіантів розкладки плитки на кухонному фартуху

Пряме укладання або зі зміщенням, «ялинка» чи об’ємні куби? Ми підготували вам 14 цікавих прикладів розкладки плитки на кухонному фартуху.

1. ТРАДИЦІЙНА УКЛАДАННЯ ПЛИТКИ «КАБАНЧИК»
Плитка у формі цегли, яку найчастіше називають «кабанчиком», у найпростішому варіанті укладання виглядає так. Проте простота не скасовує краси цього рішення. Воно універсальне та підійде кухні в будь-якому стилі.
2. ПЛИТКА «КАБАНЧИК» зі зміщенням
Цей варіант можна зустріти навіть частіше, ніж попередній. Укладання зі зміщенням виглядає стильно та прикрашає кухню. Особливо цікаво виглядають кольорові шви. Експериментуйте!
3. ПЛИТКА «КАБАНЧИК» ВЕРТИКАЛЬНО
А ось це щось новеньке. Вертикальне розміщення плитки дозволяє зробити цікаве зонування на фартуху (якщо на кухні немає верхніх шаф), а контрастний колір стіни підкреслить таке стильне рішення. Варто спробувати.
4. «Ялинка»
Укладання «ялинкою» можна застосувати не лише на підлозі, а й на кухонному фартуху. У такому вигляді вдало виглядає навіть найпростіша біла плитка.
5. «Ялинка» зі зміщенням
Простіший варіант укладання – коли не потрібно підрізати краї плитки. Краще вибрати кольоровий матеріал. А якщо не хочеться яскравих тонів, пасують пастельні відтінки.
6. ПОДІБ ПЛЕТІННЯ
У цьому варіанті дві плитки укладаються одна до одної на зразок плетіння. Якщо придивитися, справді здається, що рядки переходять одна в одну. Зробити це непросто, запрошуйте досвідченого майстра. Проте такий фартух підійде і сучасному, і класичному стилю кухні.
7. РОМБИ – В ОБ’ЄМНИЙ КУБ
Звичайна плитка ромбом, укладена таким чином, нагадує об’ємні куби, які начебто лежать на вашому фартуху. Така стіна може стати справжнім арт-об’єктом у вашій кухні, тому в обстановку буде достатньо додати лише мінімалістичні меблі.
8. ОБ’ЄМНІ КУБИ І ПЛИТКА «КАБАНЧИК» ЗІ ЗМІЩЕННЯМ
У цьому випадку два варіанти укладання переходять один до одного. Цікава ідея для зонування навіть невеликої кухні на кілька ділянок.
9. ТРАДИЦІЙНА УКЛАДАННЯ КВАДРАТНОЇ ПЛИТКИ
Це безпрограшний варіант, особливо коли плитка з кольоровим візерунком, типу пэчворк або зі східними акцентами. Можна викласти фартух у довжину або лише стіну над плитою.
10. ПАННО НА КУХОННОМУ ФАРТУКУ
У проектах західних дизайнерів нерідко можна побачити такий варіант: панно із плитки іншої форми або кольору над плитою. Цей цікавий варіант акцентної стіни дозволяє обмежитися в декорі кухні – вона і так виглядатиме стильно та завершено.
11. ГЕКСАГОНИ У ВИГЛЯДІ МОЗАЇКИ
Маленькі шестигранники, покладені на стіну, нагадують про мозаїку. Це рішення відмінно підійде для традиційної кухні і, напевно, допоможе заощадити – така маленька плитка укладається цілими пластами.
12. ПРЯМА УКЛАДАННЯ ВИтягнутих шестигранників
Тут плитка укладена вже «за канонами» — одна на одну, рівно і красиво. Можливо, таке рішення комусь здається нудним, але вишуканий чорний колір, такий нетиповий для кухонного фартуха, точно зруйнує цю виставу.
13. ТРАДИЦІЙНА УКЛАДАННЯ ГЕКСАГОНІВ
Ця форма підкорила уми дизайнерів минулого сезону. Гексагон різних розмірів ми постійно спостерігаємо в західних проектах, і наші дизайнер не відстають. Головна перевага плитки такої форми – у будь-якому кольорі при простому укладанні вона «створює» весь інтер’єр і виступає головним арт-об’єктом.
14. ТРАДИЦІЙНА УКЛАДАННЯ ПЛИТКИ У ФОРМІ РИБЬОЇ луски
Ще одна популярна форма для плитки. З нею кухонний фартух «заграє» по-новому. Такій формі плитки не потрібен якийсь особливий спосіб укладання – вона дуже виграшно виглядає у традиційному варіанті.