Чорна кухня – стильно та сучасно!

Раніше в інтер’єрах міських квартир дуже рідко можна було побачити кухню чорного кольору. Вважалося, що він зорово зменшує приміщення та знижує настрій.

Але останнім часом чорна кухня стала все частіше зустрічатися як одне з найефектніших і стильних приміщень будинку. І це невипадково. Адже дизайн у такому кольорі дозволяє зробити інтер’єр особливо стильним і сучасним.

Чорний колір відмінно поєднується з іншими кольорами. Його можна комбінувати з червоним, синім, жовтим, бузковим та іншими відтінками всіх кольорів веселки.

Дуже цікаво виглядає «дует» чорного та білого.
Раніше ми вже писали, як гарно оформити чорну ванну кімнату. Давайте сьогодні побачимо, як можна оформити кухню в чорному кольорі.

Який фасад кухні вибрати?
Щоб кухня виглядала ефектно та задовольняла ваш естетичний смак, необхідно враховувати усі нюанси. Меблі з темними фасадами виглядають розкішно, якщо вони глянсові. Вони відбивається світло, тому приміщення здається просторіше і більше.

Якщо ви віддаєте перевагу класиці, то для обробки можна використовувати сріблясті та золотаві відтінки. Але не переборщіть з допоміжним тоном, інакше інтер’єр буде «перевантажений» (всі зображення клікабельні, натисніть на фото, щоб збільшити):
Сучасні кухонні гарнітури виготовляють із ЛДСП або МДФ. Крім основного матеріалу може бути скло, пластик або метал. Потрібний колір забезпечує спеціальне покриття.

Чорний чудово виглядає з дерев’яними елементами або їх імітацією, чіткими лініями та геометричними принтами.
Дизайнери інтер’єрів рекомендують поєднувати холодні відтінки з холодними, а теплі – з теплими. З чорним кольором можна поєднувати будь-які кольори, але завжди в поєднанні з ним буде доречний білий колір.
Побутова техніка теж має гармоніювати з фасадами. Краще підбирати її в тон основного кольору, також підійде “металік” або білий.

Чорні меблі не будуть виглядати безлико, якщо додати яскраві деталі та елементи декору. Щоб візуально збільшити приміщення, стіни можна зробити світлими: кремовими, бежевими чи білими.
Чи є недоліки?
Кожному, хто вирішив придбати кухню в темних тонах, потрібно знати, як правильно її доглядати. На чорному глянці помітні забруднення, плями від води, пил. Але прибрати сліди досить легко – потрібно регулярно протирати поверхні сухою ганчірочкою з мікрофібри. Вибравши таку кухню, ви повинні бути готовими до частих прибирань.

Щоб інтер’єр не виглядав похмуро, особливо в холодну пору року, можна врівноважити темний відтінок світлими шторами, глянсовою стелею підвісною, квітами в горщиках.

Ще один нюанс: сам чорний колір теж має багато різних відтінків, тому ви можете вибрати синювато-чорні фасади або чорний колір з шоколадним відливом.